24/7 zekerheid voor zorgorganisaties én OCC | Implementation Partners

Goed nieuws voor alle gebruikers van het Open Care Connect-platform van Eurocom Group! Per 1 december a.s. verzorgt Zorgcentrale Noord de 24/7 contactcenter-dienstverlening voor technische meldingen en in de toekomst ook voor zorgmeldingen. Gebruikers kunnen hiermee vertrouwen op een snelle en betrouwbare triage en storingsopvolging.

Met ruim 150 medewerkers is Zorgcentrale Noord (ZCN) een van de grootste zorgcentrales van Nederland. De centrale richt zich onder meer op persoonsalarmering, telemonitoring, dubbele medicatiecontrole en andere e-health-diensten. Ook richt ZCN zich op technische en facilitaire ondersteuning van zorgorganisaties met een servicedesk en triage voor urgentiebepaling en opvolging van de verstoring. ZCN is gevestigd in Beilen en, door overname van ConnectZorg, sinds 1 januari 2021 ook in Veldhoven.

Servicedesk zorgtechnologie

“Als aanbieder van het Open Care Connect-platform bekijken we continu hoe onze dienstverlening beter en anders kan”, vertelt Jelmer Ouwerkerk, Chief Strategy Officer bij Eurocom. “Belangrijk onderdeel daarvan is onze 24/7 monitoring van de werking van ons platform bestaande uit de bouwstenen OCC | Gateway, OCC | Cloud en OCC | Mobile. ZCN is de enige zorgcentrale in Nederland die technische triage doet. Ze doen dat er niet even bij, maar hebben hiervoor ook technisch georiënteerde zorgcentralisten in dienst. Dat is precies wat we nodig hadden.”

24/7 alarmcentrale

ZCN gaat als 24/7-contactcenter fungeren voor zorgorganisaties en OCC | Implementation Partners die werken met het Open Care Connect-platform t.b.v. diverse (zorg)toepassingen. “Een technisch zorgmedewerker van ZCN bepaalt de urgentie van een melding. Hij of zij spreekt de taal van de zorgprofessional. Gaat het om een P1, dan wordt onze standby-dienst gebeld. Wij lossen de verstoring op en ZCN communiceert hierover met de klant.”

Om een goede triage te kunnen doen, heeft Eurocom een script opgesteld en afgestemd met ZCN. “Aan de hand van het script sluit de ZCN-medewerker andere oorzaken uit, zoals een stroomstoring of uitval van de netwerkverbinding. Misschien helpt het om te resetten? Is dat allemaal niet het geval en doet het probleem zich voor op meerdere plekken, dan kan het inderdaad gaan om een P1.”

Nóg betere triage met het OCC | Control Center

“De volgende stap is dat ZCN toegang krijgt tot ons OCC | Control Center. Dit is de tooling om real time 24/7 de gezondheid van onze oplossingen in het veld te monitoren zoals de OCC | Gateways en de aangesloten sensoren (polszenders, geluidssensoren en bakens etc.). Jelmer: “ZCN-medewerkers zien of er iets aan de hand is én wat de bron van een probleem kan zijn. Zo kunnen ze nóg beter triages doen en kunnen ze zelfs een melding voor zijn.”

Met deze samenwerking treedt ZCN als belangrijke speler toe tot het brede netwerk van Open Care Connect partners. Hiermee kunnen we gezamenlijk onze dienstverlening verder optimaliseren voor cliënt én zorgprofessional.