Wat hebben we al bereikt?

Al sinds 1997 doen we mooie dingen voor de zorg, vanaf 2001 onder de naam Eurocom Group. Zo zijn we o.a. de grondlegger van Leefcirkels. Met een team van Verandermakers – specialisten in hun veld – deinzen we er niet voor terug de markt op te schudden. Zo maakten we de afgelopen jaren de beweging van focus op apparaten en losstaande techniek, naar tooling waarin samenwerking en integratie centraal staat. Disruptie is soms nodig voor échte verandering. Altijd staat die ene vraag centraal: gaat dit de zorg écht verbeteren?

Dat we inmiddels veel ervaring hebben opgebouwd in ons vakgebied mag duidelijk zijn. De geschiedenis van Eurocom in vogelvlucht:

Koppeling van ComServer met zorgtelefoon

Zoals de koppeling die we maakten tussen de zorgtelefoon van Telezorg (Watcher®) en de ComServer van APS Nederland. Voortaan konden dealers een verpleegoproepsysteem implementeren op basis van de Watcher® met een telefooncentrale als infrastructuur. Minder infrastructuur, besparing op implementatiekosten en de toevoeging van spraak tussen de zorgverlener en de Bewoner. Met de komst van slimme DECT oplossingen vervingen we als eerste de ‘pieper’ door een speciaal uitgevoerd DECT telefoon.

Allereerste IP-oplossing in Europa

In 2007 lanceerden we de NetBOX 3, de eerste volledig IP-gebaseerde oplossing voor verpleegoproep, domotica, video intercom en monitoring van bewoners in Europa. Losse systemen met een eigen infrastructuur werden vervangen door 1 IP-gebaseerde oplossing met losse applicaties. Voor de zorg betekende dit een verlaging van de kosten voor zorginfrastructuur en het kunnen aanbieden van functionaliteit die past bij het type bewoner. De komst van Linux en Open Source als onderlegger van zorginfrastructuur gaf een extra boost aan technologische innovatie.

Kiezen voor de Cloud

In 2010 kwamen de eerste gaming-platformen in de markt die werkte met Cloud gebaseerde technologie. Plug & Play installatie, automatische updates en het ontsluiten van een community aan zowel de techniek als gebruikerszijde waren nieuw. Eurocom leverde in 2011 haar eerste volledig Cloud gebaseerde oplossingen aan voor alarmering en toegangsmanagement. Met talloze nieuwe functionele mogelijkheden en de introductie van Pay per Use waren we opnieuw de eerste. Disruptief, ook voor onszelf én voor de zorgmarkt. Maar we waren deze keer nét even te vroeg. Het zou nog jaren duren voordat de zorgmarkt Cloud zou omarmen. Dit ongeacht het feit dat de technologie vanaf dag 1 perfect werkte.

 

Smartphones als ontvanger van zorgalarmen

Tóch lieten we de Cloud niet los. De voordelen waren te groot en de markt zou uiteindelijk naar Cloud gaan was onze visie. Met de koppeling van onze intramurale omgeving aan de Cloud (CQ-Net Server) konden we voor het eerst best of both worlds leveren. Systemen beheren vanuit de Cloud bracht lagere beheerskosten en eenvoud. Daarnaast konden zorgorganisatie voor het eerst smartphones en publieke infrastructuur gebruiken voor alarmering.

Focus op samenwerking in de keten

In 2016 lanceerden we de eerste versie van Open Care Connect. De vraag naar technologische innovatie nam sterk toe en Eurocom voorzag dat zelfs de grootste spelers niet alles meer zelf kunnen ontwikkelen. De markt moest gaan inzetten op duurzaam samenwerken. Met het Open Care Technology Partner programma maakt we afspraken met andere producenten van slimme oplossingen zodat we producten van verschillende fabrikanten veilig kunnen gebruiken in een afgestemde oplossing. Als snel daarna ontwikkelden we een programma voor samenwerking tussen implementatie partijen en zorgorganisaties. In de OCC | Cloud ontwikkelde we nu niet alleen functionaliteit voor zorgorganisaties maar ook tooling om in een ecosysteem effectief te kunnen samenwerken. Tooling op het gebied van business intelligence, logistiek, facturatie en monitoring van systemen en apparaten. Zo kunnen we anno nu op basis van Open Care Connect als samenwerkende bedrijven veel meer impact op het werk van zorgprofessionals én op het leven van mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben.

 

 

 

Meer weten over Open Care Connect?

Kom meer te weten over de slimme werkomgeving en de slimme leefomgeving én de samenwerkingsmethodiek Open Care Connect.

Naar de pagina!