Alles voor het primaire zorgproces in één intuïtieve app 

Onze UX designers, developers en product managers hadden het er druk mee. Ze ontwikkelden de techniek achter Eevi, de slimme werplek voor zorgprofessionals, die recent vanuit Open Care Connect geïntroduceerd is. OCC | Mobile heeft door de jaren heen al mooie ontwikkelingen doorgemaakt en met een compleet nieuw ontwerp kunnen onze klanten nu gebruik maken van de meest intuïtieve, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke zorgapp. Niet alleen voor zorgmedewerkers maar ook voor beheerders en zorgmanagers zal deze apptechniek het verschil maken. 

De nieuwe, verbeterde OCC | Mobile apptechniek ondersteunt het primaire proces van zorgprofessionals, zowel in de wijk en thuis als in wooncomplexen en verpleeghuizen. Met de app krijgen zij real-time gepersonaliseerde informatie over cliënten en zo min mogelijk alarmen. De app maakt organisatie-overschrijdend en multidisciplinair werken binnen verpleeghuis-, VPT- en thuiszorg mogelijk en biedt diverse toepassingen om het werkproces te ondersteunen.  

 

Geheim van onze techniek 

Het geheim achter deze apptechniek is revolutionaire technologie uit onze eigen koker. Martijn Schuurmans, CEO bij Eurocom: “Eurocom was de eerste healthcare tech-aanbieder die sinds 2011 gebruik maakte van hybride cloud-technologie. We werden geïnspireerd door de game-industrie waarbij het al vroeg mogelijk was om in teams vanuit de hele wereld samen te werken. Dat concept was ook zeer geschikt voor de zorgsector. Sindsdien proberen we de lat continu voor onszelf hoger te leggen. En dat is met de nieuwe app gelukt. Al op diverse plekken wordt de nieuwe app geïmplementeerd”. 

Met onze samenwerkingsmethodiek Open Care Connect willen we samenwerken in de regio en binnen de keten bevorderen. Dit maken we mogelijk met gestandaardiseerde techniek zoals OCC | Cloud, OCC | Gateway en OCC | Mobile. Met onze nieuwe slimme werkplek kunnen zorgprofessionals van diverse zorgorganisaties met de app samenwerken in de verpleeghuis-, VPT- en thuiszorg en hierbij gebruik maken van diverse toepassingen die hun werkprocessen ondersteunen. Voor thuiswonende cliënten, gespikkeld in de wijk of in appartementencomplexen. En voor bewoners in verpleeghuizen bieden we techniek voor slimme leefomgevingen die eenvoudig geplaatst en beheerd kunnen worden.  

 

Gebruiksvriendelijke app 

Ruim anderhalf jaar werkten we aan de nieuwe OCC | Mobile-app. We stelden allereerst technische telemetriegegevens van de app beschikbaar voor zorgorganisaties en OCC | Implementation Partners, zodat connectiviteit en MDM bewaakt kunnen worden. En nu introduceren we met trots de app die het werk van zorgprofessionals een stuk makkelijker maakt.  

De nieuwe app werkt met drie lagen van alarmen en telemetrie. Prio 1 zijn brandalarmen, prio 2 zijn de zorgalarmen zoals zorgprofessionals die gewend waren. Revolutionair is dat de app werkt met notificaties op basis van telemetrie-informatie, de derde laag in OCC | Mobile. Deze notificaties worden leidend, zorgprofessionals krijgen alleen nog alarmen die ertoe doen o.b.v. specifieke sensor-instellingen die zelf ingesteld kunnen worden. 

 

De best mogelijke connectiviteit 

De techniek erachter is OCC | EasyLink, een bundeling van communicatieprotocollen waarmee de technische status én de omgevingsstatus (thuis, in een wooncomplex of in een verpleeghuis) real-time bekend zijn. Deze door Eurocom ontwikkelde techniek zorgt voor de best mogelijke connectiviteit, in alle omgevingen en situaties. We hebben OCC | EasyLink pas nog laten certificeren conform de NEN 2575. In 2024 zetten we, als eerste in de markt, in op de zwaarst mogelijke nieuwe certificering: de Richtlijn voor kritische communicatieinfrastructuur van KIWA.  

 

Redundante verbinding  

Zijn er meerdere voorzieningen voor connectiviteit aanwezig op een locatie, dan maakt OCC | EasyLink automatisch een redundante verbinding. Valt het ene netwerk uit, dan schakelt OCC | EasyLink over op een ander netwerk. Dit werkt ook bij stille ontruiming. OCC | EasyLink creëert verbindingen in elke omgeving op de best mogelijke manier. Valt de verbinding enkele seconden uit? Geen probleem. Als zorgprofessional krijg je direct na zo’n onderbreking alsnog alle sensorinformatie en alarmen binnen op je telefoon. Ze missen nooit iets. Zo krijg je een verbinding die vele malen betrouwbaarder is en sneller werkt. 

 

Real-time informatie 

In de app krijgen zorgprofessionals real-time informatie over de cliënten in hun gebied en binnen hun discipline. Ze kunnen bijvoorbeeld data ontvangen van alle cliënten in hun dienst óf alleen data van cliënten met bijvoorbeeld COPD. Ze krijgen geen alarm als iemand uit bed komt of de deur opent, maar een statuswijziging. Dat betekent: geen onnodige bliepjes, appberichtjes en sms’jes meer.  

De zorgprofessional krijgt een actieve melding als die deze zelf zo heeft ingesteld én als de cliënt zelf alarm maakt. En bij een brandalarm. Op basis van de cliëntinformatie in app, besluit de zorgprofessional wat er nodig is. De zorgprofessional kan een audio-verbinding maken met de kamer, er direct op afgaan of een collega inschakelen die in de buurt is. Of een videoverbinding met de deurintercom. Heeft de cliënt zelf een telefoon, dan is bellen misschien een optie via de SIP-oplossing. Met de app opent de zorgprofessional de deur van de cliënt. Kortom, de app moet het proces van de zorgprofessionals ondersteunen i.p.v. deelfuncties verspreid over diverse apps. 

 

Organisatie-overschrijdend en multidisciplinair werken 

Met de nieuwe OCC | Mobile vervallen de grenzen tussen intramuraal en extramuraal. De app maakt organisatie-overschrijdend werken mogelijk, in de keten en in de regio. En ook: samenwerking tussen bijvoorbeeld verzorgenden, verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde en revalidatieartsen. De app is voorbereid voor samenwerkingen met onder meer huisartsen, mantelzorgers en vrijwilligers. 

 

De volgende stap 

Stap voor stap breiden we de functionaliteit van de app uit. Bij de lancering beschikt de zorgprofessional over de toepassingen zorgalarmering, toegangsmanagement, monitoring in appartementen en kamers, deur-intercom, bereikbaarheid en stille ontruiming. Op termijn voegen we nog meer functies toe, op het gebied van telemonitoring, ECD’s, persoonsbeveiliging, track & trace en meer. De OCC | Mobile app is ontwikkeld op basis van 12 jaar kennis en ervaring én voldoet aan de laatste technische, privacy- en veiligheidseisen. 

Maakt jouw organisatie gebruik van CQ-Net Server, NetBOX 3 en NetBOX Live-systemen? Dan kunnen wij deze ontsluiten naar OCC | Mobile!  

 

Inspiratiesessie

Nieuwsgierig naar de compleet vernieuwde app en wil je weten hoe Eevi – de slimme werkplek voor zorgprofessionals – jouw organisatie kan ondersteunen? Neem contact met ons op voor een inspiratiesessie waarin we laten zien hoe alles precies werkt.