De volgende release van OCC | Mobile als 1 van de 3 OCC | IT bouwstenen binnen het concept Open Care Connect komt steeds dichterbij. We ontwikkelen deze slimme app voor zowel verpleeghuis-, VPT- als thuiszorg. Dankzij de vele slimme functies kunnen zorgorganisaties hiermee diverse (zorg)toepassingen inzetten en daardoor zorg verder personaliseren t.b.v. zinnige zorg en werkprocessen efficiënter ondersteunen. Na in 2021 ervaring opgedaan te hebben met de eerste release, is vanaf deze maand de commerciële release van OCC | Mobile beschikbaar in de Google Play Store.

Met Open Care Connect willen we samenwerken in de regio en binnen de keten bevorderen. Met partners die dezelfde visie delen: het duurzaam verbeteren van de zorg met (zorg)toepassingen en oplossingen die echt het verschil maken. Deze toepassingen en oplossingen, die het werkproces van zorgprofessionals ondersteunen en veiligheid en vrijheid bevorderen van cliënten, worden binnen Open Care Connect mogelijk gemaakt middels 3 bouwstenen.

Met OCC | Cloud werkt Eurocom naar één cloudplatform voor partners (zorgorganisaties en OCC | Implementation Partners), zorgprofessionals, mantelzorgers, specialisten en techneuten. Met OCC | Gateway als intelligente hub bieden we tal van mogelijkheden om voor VPT- en verpleeghuiszorg zorginfra en expertoplossingen te ontsluiten, bijvoorbeeld op het gebied van telemonitoring (legacy en nieuwe technologie). Daarnaast biedt OCC | Gateway de mogelijkheid om deze expertoplossingen duurzaam te borgen binnen het zorginfra- en telemonitoringslandschap van de zorgorganisatie en te verankeren in werkprocessen i.p.v. op zichzelf staande poc’s en pilots. Tot besluit is OCC | Mobile er om het werkproces van de zorgprofessional te ondersteunen.

Van alarmeren naar realtime inzicht in kamer en bewoner

Zorgprofessionals komen vaak letterlijk handen, ogen en oren tekort. Daar willen we bij helpen. Bestaande zorgsystemen geven veelal een alarm als er een gevaarlijke situatie dreigt of heeft voorgedaan. Maar in de nieuwe oplossing binnen Open Care Connect wordt er gewerkt met telemetrie zodat er real-time een actueel statusoverzicht wordt geboden van woningen, kamers en cliënten o.b.v. parameters die zorgprofessionals zelfstandig kunnen instellen. Met onze nieuwe (zorg)toepassingen komt het individu steeds meer centraal te staan en wordt de professional maximaal gefaciliteerd.

Digitale assistent voor zorgprofessionals

Met OCC | Mobile introduceren we de digitale assistent van de zorgprofessional. OCC | Mobile bevat slimme functies waarmee de zorgprofessional dagelijkse taken sneller en eenvoudiger uitvoert. Beloven we een super app, die alle problemen van de zorgprofessional oplost? Nee, wel een app om te kunnen monitoren hoe het gaat met de cliënt/ bewoner en de status van de kamer of de woning inzichtelijk maakt, thuis en in een verpleeghuis. Een overzichtelijke app om het werkproces van de zorgprofessional te ondersteunen die o.b.v. telemetrie kan inschatten of er zorgopvolging moet worden gegeven of niet. OCC | Mobile ontwikkelt zich richting een app die de wereld verbindt van zorginfra met telemonitoring en koppelt met ECD’s, zodat vanuit het primaire zorgproces een 360 graden beeld kan worden gecreëerd van de cliënt, zo kan een zorgteam de juiste zorgopvolging organiseren.

Functionaliteiten en (zorg)toepassingen

Bij de volgende release van de app deze maand hebben we ervoor gezorgd dat het fundament goed staat. OCC | Mobile is nu nog een combinatie van de CQ-Mobile app en het nieuwe framework in de nieuwe app. Zo kunnen gebruikers eenvoudig de overstap maken naar OCC | Mobile en direct gebruik maken van de huidige alarmeringsmogelijkheden. Daarnaast verstuurt de app op de achtergrond telemetriegegevens zodat we kunnen bewaken of iemand online is, of de verbindingen goed zijn en of alle resources van de telefoon aanstaan, zoals bluetooth en gps. Kortom: in deze fase richten we ons op de connectiviteit, MDM en op het geruisloos kunnen migreren naar de nieuwe app. De zorgprofessional is dan overal en altijd verbonden en heeft inzicht in de actuele statussen.

Nieuwe functionaliteiten

Na deze release zullen we stap voor stap nieuwe functies toevoegen en worden diverse andere (zorg)toepassingen gefaciliteerd met OCC | Mobile. De doorontwikkeling van de app zal in principe altijd doorgaan omdat de zorg niet stil staat. We moeten continu adaptief en innovatief zijn. Hiervoor werkt ons UX/UI team i.s.m. diverse stakeholders zoals zorgorganisaties en OCC | Implementation Partners en o.a. met onze Product Manager.

Nieuwsgierig geworden? Volg onze website en Linkedin!
We zullen je op de hoogte houden over zowel de functionele als technische kant van OCC | Mobile.