Steeds meer zorgorganisaties hebben interesse in de nieuwe, evolutionaire zorgoplossing van Eurocom, gebaseerd op de OCC | Gateway. De eerste gateways zijn inmiddels geplaatst bij een aantal zorglocaties in de Hoeksche Waard. En vanaf juli zal een ouderenzorgorganisatie in het midden van het land de nieuwe zorgoplossing gaan toepassen voor alarmering, monitoring, toegangscontrole en leefcirkels als onderdeel van een veel groter project waarover we binnenkort meer zullen delen.

Daarmee bereiken we de volgende mijlpaal op weg naar de lancering van de nieuwe zorgoplossing. Op dit moment biedt de OCC | Gateway dezelfde basistoepassingen als de NetBOX 3, maar de komende tijd wordt dit uitgebreid met extra toepassingen. Zorgorganisaties die kiezen voor de OCC | Gateway zijn hiermee dus ook klaar voor de vele oplossingen die later nog beschikbaar komen voor onze Open Care Connect dienstverlening. Ook facilliteert de OCC | Gateway de huidige generatie zorginfra. Dit project verzorgen we samen met Open Care Connect | Partner Consyst. Samen met de ouderenzorgorganisatie bekijken we hoe de zorg van morgen nóg beter kan.

Veiligheid in alle ruimten

Het gaat om een woonlocatie voor mensen met psychogeriatrische indicaties. Er zijn 24 appartementen, verdeeld over vier woongroepen met elk een eigen huiskamer. Akoestische bewaking in het appartement borgt de veiligheid van de bewoners. Zorgprofessionals en bezoekers kunnen zowel in de appartementen als in de woonkamers gebruik blijven maken van (persoons)alarmering met een oproep/afstelunit. Ter ondersteuning van de nachtdienst is er deurstand- en bewegingssignalering en slaapmonitoring middels de slimme bedmat.. Deze oplossing biedt veiligheid voor iedereen, in alle ruimten.

Leefcirkels

Om mensen recht te doen – cliënten én zorgprofessionals – moeten we de zorg aanpassen aan het individu. OCC | Gateway faciliteert daarom ook de zorgtoepassing Leefcirkels. De zorgprofessional wordt hiermee ondersteunt bij het werkproces en iedere bewoner krijgt de vrijheid en zelfredzaamheid die hij of zij op dat moment aankan. De technologie beweegt dus mee met de individuele persoon, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Op deze manier geeft de zorgorganisatie ook invulling aan de Wet zorg en dwang.

Geleidelijke overgang

Alle randapparatuur is aangesloten op de OCC | Gateway. Deze intelligente hub geeft het signaal door naar zowel OCC | Mobile, de App van Eurocom en naar OCC | Cloud, het platform van Eurocom. We hebben de OCC | Gateway zo ontworpen dat deze eenvoudig is aan te sluiten op onze bestaande systemen, zelfs als daar niet de allerlaatste software op draait. Op deze manier kan de ouderenorganisatie geleidelijk de overgang maken naar de nieuwe zorgoplossing.

Gepersonaliseerde zorg

De OCC | Gateway is één van de drie bouwstenen van het nieuwe zorgconcept dat Eurocom Group onlangs introduceerde. De andere bouwstenen zijn: OCC | Cloud en OCC | Mobile. Fasegewijs breiden we de toepassingen uit richting vooruitgedachte zorgtechnologie. Met onze nieuwe zorgoplossing komt het individu steeds meer echt centraal te staan en wordt de professional maximaal gefaciliteerd. Zorgorganisaties leggen hiermee de basis voor de zorg van de toekomst.

Meer weten over deze nieuwe zorgoplossing? Lees ook: Nieuw concept maakt gepersonaliseerde zorg mogelijk binnen verpleeghuizen en VPT