Wederom een nieuwe stap in ontwikkeling van vooruitgedachte Leefcirkels

Zorgorganisaties die kiezen voor vooruitgedachte Leefcirkels van Eurocom, kunnen voortaan kiezen voor Smart Beacons. De serie slimme bakens combineren een laagfrequent signaal met bluetooth. In combinatie met het Open Care Connect platform zorgen Smart Beacons voor een snelle en nauwkeurige positiebepaling van iedereen die zich bevindt op een locatie.
Als grondlegger van Leefcirkels pasten we altijd al innovatieve technieken toe. Voor de bakens kozen we destijds heel bewust voor een laagfrequent (LF) signaal. Dit zorgt namelijk voor een uiterst accurate positiebepaling van bewoners die een ontvanger (een hals- of polszender) bij zich dragen. Ook de nieuwe Smart Beacons hebben deze techniek. Daarbovenop hebben we de bakens nu voorzien van bluetooth. Dit biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van dwaaldetectie, persoonsbeveiliging en alarmering.

Actuele posities van iedereen

Via bluetooth communiceren Smart Beacons ook met de CQ-5 MK2 alarmzender en in de nabije toekomst ook met mobiele telefoons met behulp van de OCC | Mobile app. Hierdoor bepaalt het systeem de posities van alle mensen op een locatie. Zoals zorgverleners, technische dienst, bhv’ers en vrijwilligers. Zorgorganisaties zien real-time waar zij zich bevinden én wat hun rol is.
Dat biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor routebewaking en alarmmelding met positiebepaling. Stel dat een baken signaleert dat bij een deur een bewoner én een zorgverlener staan. Dan kan de zorgverlener een pop-up krijgen om de deur te openen, als deze zorgverlener de bewoner begeleidt. Dit vergemakkelijkt het proces. En heb je als zorgverlener ’s nachts de hulp nodig van een collega? Dan zie je op je telefoon welke collega in de buurt is. Ook een alarmmelding kan worden verstuurd naar de dichtstbijzijnde professionals.

BHV’ers voor stille ontruiming

Het systeem kan niet alleen controleren of er voldoende bhv’ers op een locatie zijn, maar ook waar ze op dat moment zijn. Dit dankzij de connectie met de mobiele telefoons van de bhv’ers. Hiermee borg je als zorgorganisatie dat het verplichte aantal bhv’ers aanwezig is. En dat zij binnen drie minuten bij het incident zijn en kunnen beginnen met de ontruiming. Dit alles conform NEN2575-4. Je kunt deze data ook vastleggen in rapporten. Smart Beacons voegen dus ook mogelijkheden toe aan de CQ-Net UMI MK2, de stille ontruimingsinstallatie voor zorgorganisaties.

Vooruitgedachte leefcirkels in combinatie met CK-5 MK2

In combinatie met de CQ-5 MK2 Alarmzender vergroten Smart Beacons de mogelijkheden van vooruitgedachte leefcirkels. Hierbij kunnen bewoners ook buiten veilig genieten van hun vrijheden en creëren we hierdoor nóg meer vrijheden voor cliënten. Smart Beacons maken het zelfs ook mogelijk om te analyseren hoe mensen een ruimte gebruiken. Zoals een tuin, een plein of een restaurant. Gaan bewoners er zitten? Hoelang blijven ze er? Hoe bewegen ze zich door de ruimte? En hoe maken medewerkers er gebruik van? Op basis hiervan kun je je ruimte zo inrichten dat deze optimaal wordt benut. En bij een calamiteit weet je hoeveel mensen er op dat moment in een ruimte zijn. Momenteel bekijken we hoe ook bestaande bakens zijn om te bouwen naar Smart Beacons. Ook bakens van een ander merk.

Heeft u interesse in Smart Beacons en wilt u weten hoe we uw organisatie kunnen helpen samen met een van onze partners? Neem contact op: telefoon: +31 (0)40 – 264 5500, e-mail: verkoop@eurocom-group.eu