Eurocom introduceert OCC | Gateway versie 2.0  

Goed nieuws voor installateurs en beheerders: de vernieuwde versie van de OCC | Gateway is verschenen! Deze nieuwe gateway laat zich makkelijker en sneller installeren, onderhouden én vervangen door eerste- en tweedelijns beheerders. Ook de software is vernieuwd, voor zowel de bestaande als de nieuwe OCC | Gateway. Daarmee kunnen implementatiepartners makkelijker in het systeem en sneller acteren. We blijven upgrades toevoegen aan de software, wat aansluit onze evergreen-ambitie: continue innovatie ondersteunen bij zorgorganisaties m.b.v. onze techniek.  

De OCC | Gateway is een intelligente hub die informatie van (draadloze) sensoren verzamelt, combineert en verrijkt. Denk aan slimme bedmatten en bewegings- en geluidssensoren in slaapkamers, badkamers en toiletten en gezamenlijke huiskamers. De OCC | Gateway werd in het voorjaar van 2021 gelanceerd als IT-bouwsteen om de oplossingen binnen Open Care Connect voor bewoners, cliënten, zorgprofessionals en beheerders te ondersteunen. 

Nu, ruim 2,5 jaar later, verschijnt de nieuwe versie. Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom Group, vertelt waarom: “De eerste versie heeft een standaard behuizing waarin we onze technologie hebben geplaatst. Hierdoor kwam het soms voor dat kabels vanuit alle kanten werden aangevoerd.  

Dat bemoeilijkte onze zoektocht naar eventuele storingen en kleine uitbreidingen. “Eurocom ontwikkelde daarom een compleet nieuw ontwerp in nauwe samenwerking met GBO Innovation makers (design van de behuizing), Spinnov (technisch design en alle keuringen) en Bestronics voor de productie van de printplaat. New Care Products ontwikkelde de embedded software voor het moederbord.  

Eenvoudig te monteren 

In gesprek met dealers bleek dat de installatie niet altijd door één partij wordt gedaan. Soms wordt de gateway opgehangen door een derde partij, waarna de OCC | Implementatie Partner de Gateway in bedrijf stelt. Martijn: “We namen het installatieproces als uitgangspunt voor het design. De bodem van de behuizing heeft geen elektronica en is dus ook als boormal te gebruiken. De installatieaanwijzingen staan op de bodemplaat van de nieuwe gateway, zodat die niet worden vergeten. Na plaatsing van de bodemplaat, tegen muur of plafond, worden de kabels op lengte afgemonteerd op de juiste connectoren.” 

De volgende stap is pas het aansluiten en testen van de apparatuur. “Dat hóeft dus niet te worden gedaan door de installateur die de kabels legt.” De bodemplaat heeft een unieke trekontlasting, zodat de connectoren en de kabels hun werk jarenlang goed blijven doen.” 

De juiste set-up 

Bij de set-up wordt op de bodemplaat de bovendeksel geplaatst. Hierin zit de printplaat met connectoren. Een kwestie van klikken en 2 schroefjes erin. In de laatste stap worden de kabels aangesloten op de connectoren. Duidelijke bestikkering en verschillende kleuren connectoren voorkomen verkeerd aansluiten. Omdat alle draden eenduidig worden aangevoerd aan de onderzijde van de gateway, zijn die goed afgescheiden van de elektronica. Vijf leds geven aan of de installatie correct is gebeurd. Als alles in orde is, kan de onder-deksel erop. Nu zijn de kabel en optionele modules niet meer zichtbaar. Ook een installatie in het zicht ziet er geweldig uit.” 

Kortom: de nieuwe OCC| Gateway vergemakkelijkt en versnelt niet alleen het monteren en inbedrijfstellen, maar ook het vervangen. Je kunt de achterplaat namelijk gewoon laten 

zitten. Kabels los, nieuwe module erop en kabels weer aansluiten. De slimme software doet de rest. 

Nieuwe software, ook voor de huidige Gateway 

Tegelijk met de introductie van de vernieuwde OCC | Gateway komt versie 2 van de software beschikbaar, voor zowel de huidige als de nieuwe OCC| Gateway. “Dit betekent dat je als beheerder straks lokaal in de gateway kunt, dus ook zonder cloudverbinding. Je kunt met je laptop inloggen op de webserver van de gateway zelf, die een eigen webpagina heeft. Op deze pagina kan je tests en analyses doen. Dat is fijn voor de partij die de gateway in bedrijf stelt én voor onze OCC | Implementatiepartners die storingsdiensten draaien en onderhoud doen. Voordeel voor zorgorganisaties is dat dit de onderhoudskosten verlaagt zodat meer budget voor zorgverlening kan worden gecreëerd.”  

Continu upgraden 

Minstens zo fijn is het dat Eurocom de software op alle delen van de OCC | Gateway blijft upgraden. Daardoor kunnen gebruikers jarenlang blijven beschikken over de laatste functies. Dit sluit aan bij onze evergreen-ambitie. Evergreen techniek zorgt ervoor dat zorgorganisaties jarenlang kunnen beschikken over zorgtechnologie die continu doorontwikkelt zodat AI-toepassingen, slimme bedden en straks wellicht slimme deuren i.p.v. slimme sloten eenvoudig ontsloten kunnen worden op de zorgprocessen. Net als de mogelijkheid om modules te vervangen in de hardware. Dat kan omdat die modules bij ons niet op het moederbord zitten. Dit alles verlaagt de Total Costs of Ownership (TCO) voor de gebruiker aanzienlijk.” 

Heb je vragen over de OCC | Gateway of wil je meer weten over onze oplossingen? Neem contact met ons op.