Nét 24 jaar en dan al zo’n stevige functie. Als Product Manager van Eurocom Group houdt Eni van Bree nogal wat ballen omhoog. Op het snijvlak van zorg en ICT voelt ze zich helemaal op haar plek. “Ik heb een maatschappelijke purpose nodig in mijn werk.”

Op Tilburg University behaalde ze haar bachelor International Business Administration. En daarna – alsof het nog niet genoeg was – een Master Supply Chain Management. Aansluitend volgde ze een traineeship bij Set supply chain (voorheen: Inspired-Talent). Het ging om een opdracht bij Signify. Dat is de verzelfstandigde voortzetting van Philips Lighting. “Ik hield me vooral bezig met interne planningsprocessen en componentenplanningen. Heel interessant, maar ik merkte dat ik graag werk heb waarin ik naar mijn idee meer kan betekenen voor een ander. Dat werk vond ik bij Eurocom en daarom stuurde ik een open sollicitatie.

Producten spelen een centrale rol

Wat Eni precies doet als Product Manager? “Ik leg het altijd zo uit: binnen het bedrijf werkt iedereen aan een stukje van een product: van development tot marketing en verkoop. Maar dat product is wél wat ons allemaal verbindt. Ik zorg daarom dat iedereen dezelfde richting op werkt en dat alle stukjes steeds op het juiste moment samenkomen. Althans, dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Dit voorkomt dat we langs elkaar heen werken.”

Implementatiepartners

Da’s lang niet alles. Want Eni onderhoudt ook het contact met de implementatiepartners m.b.t. informatie over onderhanden zijnde producten en het huidige portfolio. “Voor hen is het belangrijk dat zij weten waar wij mee bezig zijn. Andersom horen wij graag wat zij nodig hebben voor hun dienstverlening richting de zorgorganisaties.” En dan beheert Eni ook nog de cycli van de Eurocom-producten. “Als een product aan het eind van de levensduur komt, moeten we uitfaseren. Dat moet wel goed gebeuren, zodat we de juiste voorraad houden en implementatiepartners de laatste bestellingen kunnen doen. En als we nieuwe features vrijgeven in onze software, bekijk ik samen met het team hoe we die het best op de markt kunnen brengen.”

Werken in een fijn team

Een stevige rol dus, erkent Eni. “In deze functie moet ik stevig in m’n schoenen staan, want er wordt veel eigen initiatief verwacht. Maar ik doe het niet alleen hè. Bij Eurocom werken we nauw samen. We hebben een fijn team met collega’s van diverse leeftijden. De sfeer is goed, we werken hard én we vieren successen. Ik krijg ook de kans me te ontwikkelen. Zo wilde ik graag eens projectmanager zijn. Deze zomer mocht ik die rol overnemen van een collega die met zwangerschapsverlof ging.”

Dat brengt ons op haar toekomst. Hoe ziet ze die voor zich? “Ik zet mijn toekomst niet graag vast, want ik vind heel veel dingen leuk en wil veel ontdekken. Ik zie een Eni voor me die zich niet verveelt en die zich blijft ontwikkelen, welke kant op dan ook. Ik denk dat die ruimte er is binnen Eurocom.”

Vrijwilliger bij Only Friends

Haar ambities gaan trouwens nóg verder. “Ik ben vrijwilliger bij Only Friends in Eindhoven. Dat is een sportvereniging voor kinderen en jongeren met een beperking. Ik geef daar sportlessen. Daar wil ik veel mee bezig blijven. Ik zie dus een werkend leven voor me, maar zeker ook een ondernemend leven op maatschappelijk terrein.”