Open Care Connect | Thuis doorloopt WDTM audit ook dit jaar weer succesvol

In 2020 heeft Eurocom zich als eerste partij in de markt gecertificeerd voor de WDTM keurmerken Persoonsgebonden en mobiele alarmeringsdiensten 3.0 en Toegang tot de zorgwoning. Een mooie primeur en een belangrijk keurmerk. Want het helpt ons op continue basis bij het optimaliseren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienst: Open Care Connect | Thuis. Hiermee ondersteunen we de zorgprofessional in het werkproces en zorgen we ervoor dat ouderen op veilige én prettige wijze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Reden te meer om de certificering te verlengen. En ook dit jaar zijn we hier mede dankzij de inzet van collega Monique Op Heij in geslaagd!

Anders dan vorig jaar

“Tijdens de vorige audit waren we nog volop bezig om onze nieuwe dienst Open Care Connect | Thuis op te zetten. We hebben toen een aantal zaken op papier beschreven, maar we vonden dat we toen nog meer praktijkervaring moesten opbouwen waaraan we de gekozen opzet konden toetsen” zegt Monique, Project Manager bij Eurocom Group die de audit zowel vorig jaar als dit jaar heeft voorbereid. “In die zin was de audit van dit jaar lastiger, omdat we nu ook bewijslast moesten kunnen overleggen”.

Een andere rol

Daarnaast is er in deze audit veel dieper ingegaan op de functionaliteiten van de CQ-5 MK2, ons mobiele alarmeringsapparaat. De MK2 was tijdens de audit van vorig jaar nog niet beschikbaar, dus deze is nu extra goed onder de loep genomen. ”Op basis van al onze ervaringen die we in het afgelopen jaar hebben opgedaan, is de dienstverlening en dus ook de documentatie voor de audit op belangrijke punten aangepast. Zo pakken we een iets andere rol in de keten en hebben onze partners meer de lead gekregen in het implementatietraject bij de klant.”

Tevreden auditor

Monique zorgde ervoor dat alle benodigde informatie vooraf al was aangeleverd bij de auditor. Wel zo makkelijk. Want daardoor heeft de auditor zich goed in kunnen lezen en hoefde er tijdens de audit op locatie alleen nog maar gekeken te worden naar de ‘werkvloer’ en was er voldoende tijd om alle vragen te beantwoorden. “Dat werkt prettig en efficiënt.” Aldus John Vink, auditor bij Kiwa.