Eurocom Group blijft innoveren. Momenteel ontwikkelen we de CQ-6 Alarmzender met partners in binnen- en buitenland om een grotere Europese opschaling van de CQ-6 te bewerkstelligen. Dit wordt de opvolger van de CQ-5 MK2. Hiermee zetten we alwéér een nieuwe stap in de ontwikkeling van mobiele alarmering in Nederland. De vervaardiging voor deze fase wordt ter hand genomen door Bestronics in Veldhoven. We voeren dit project uit steun van het Stimuleringsfonds van Metropool Regio Eindhoven (MRE).

Waar de zorg ook wordt gegeven, thuis of in een instelling, ze moet veilig en verantwoord zijn. Dat vraagt om een slim platform én om betrouwbare apparaten. De CQ-6 Alarmzender wordt de nieuwste generatie mobiele zender voor alarmering, locatiebepaling en nog veel meer features. Ten opzichte van de CQ-5 MK2 voegen we tal van nieuwe functionaliteiten toe. Zo wordt de CQ-6 geschikt voor nog meer netwerken: 2G tot en met 5G en LTE. Dit zorgt overal voor betrouwbare verbindingen, binnen- en buitenshuis. Net als de vorige versie maakt de CQ-6 automatisch verbinding met het netwerk met het beste bereik. De CQ-6 krijgt track & trace (binnen en buiten), val- en bewegingsdetectie, persoonsbeveiliging en thuisdetectie. De CQ-6 wordt gekoppeld aan OCC | Cloud, het cloudplatform binnen Open Care Connect. Dit maakt aansluiting mogelijk op alle meldkamers van Nederland. Daardoor kunnen zorgorganisaties en alarmcentrales nog efficiënter met elkaar samenwerken voor betere alarmopvolging en daarmee voor veiligheid.

Mobiele alarmering

Net als de vorige versies wordt de CQ-6 een mobiele zender waarbij de cliënt de spreekluisterverbinding op het lichaam draagt. Aan een halssnoer of met de clip aan broek of jas. Met een druk op de grote knop roept de cliënt de hulp in van familie, vrienden, collega’s, zorgprofessionals of een zorgcentrale. De hulpverlener kan direct contact leggen en weet ook direct waar de cliënt is. Dit zorgt voor snellere alarmopvolging en voorkomt valse alarmen.

Over Metropool Regio Eindhoven

Metropool Regio Eindhoven is een netwerk waarin 21 regiogemeenten samenwerken aan strategische opgaven. Het doel: een excellente en economisch sterke regio met een goed vestigings- en verblijfklimaat. Om de economie in de regio te versterken, geeft MRE subsidie aan veelbelovende innovatieve initiatieven waarbij meerdere partijen in de regio samenwerken.