OCC | EasyLink maakt pieper overbodig  

Als zorgmedewerker loop je liever niet rond met én een pieper én een mobiele telefoon. Daarom ontwikkelden we OCC | EasyLink, een redundante verbinding die brandalarmen rechtstreeks doorgeeft op de OCC | Mobile-app op je mobiele telefoon. Diezelfde hoogstaande techniek gaan we toepassen voor het doorgeven van zorgalarmen. Op dit moment worden de eerste pilotprojecten uitgevoerd. 

Dat OCC | EasyLink wérkt, dat is al wel zeker. Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom: “De certificerende instantie KIWA heeft namelijk kritisch gekeken naar onze OCC | Mobile app en onze nieuwe manier van alarmen doorgeven. Begin april slaagden we met vlag en wimpel voor de pre-audit. Daar zijn we blij mee, want het was technisch best uitdagend. Omdat de infrastructuur van ontruimingsinstallaties overal net even anders is, moesten we veel zekerheden inbouwen.”  

De nieuwe technologie combineert de ontruimingsinstallatie van Eurocom (CQ-Net UMI MK2) met de OCC | Mobile-app. OCC | EasyLink voldoet uiteraard aan de verplichte NEN 2575:4 voor stille-ontruimingsinstallaties. Bijzonder is dat de technologie ook voldoet aan de Kritische Communicatie Infrastructuur. Die tweede richtlijn is niet verplicht, maar gaat wel een flinke stap verder omdat die is gebaseerd op moderne, cloud-gebaseerde systemen. We behalen ermee de hoogste kwalificatie voor platforms voor alarmering.” 

Levensreddend  

De alarmen gaan naar de OCC | Mobile app op de smartphone van de dienstdoende zorgprofessional. Zij hoeven geen pager meer bij zich te dragen. Maar nog veel mooier is het, dat ook de zorgalarmering over die robuuste infrastructuur loopt. “Dat is uniek in de markt”, stelt Martijn. “Dat komt omdat voor zorgalarmering minder hoge wettelijke eisen gelden dan voor brandalarmering. Best gek, want ook een zorgalarm kan levensreddend zijn. Met OCC | EasyLink krijgen zorgorganisaties dus het best mogelijke platform voor zowel brandalarmering als zorgalarmering. Betrouwbaarder kan het niet.” 

Alle typen netwerken 

OCC | EasyLink is een redundante verbinding die uit de voeten kan met álle typen netwerken van een organisatie, zoals wifi, private LTE en 4G/5G. Zelfs door elkaar, met behoud van alle functionaliteit. Als het ene netwerk uitvalt, neemt een ander het over. Dit zorgt voor een robuuste en getoetste omgeving voor brand- én zorgalarmen.  

Deze technologie biedt veel mogelijkheden om alarmen toe te wijzen aan medewerkers. Een ander voordeel is dat je op de telefoon veel meer informatie krijgt over een alarm dan op een pieper. Martijn: “Je ziet bijvoorbeeld wie het bericht heeft gelezen. OCC | EasyLink houdt zelfs in de gaten hoeveel BHV’ers dienst hebben. Werken er minder dan het verplichte aantal, dan geeft de ontruimingsinstallatie een storing. Het hele proces rond alarmering wordt dus strak ingeregeld.” 

Duurzaam innoveren 

OCC | EasyLink is een functionaliteit in de OCC | Mobile app. Deze opvolger van de CQ-Mobile werd in maart 2022 geïntroduceerd. “We ontwikkelen de app fasegewijs”, aldus Martijn. “Eerst bouwden we de bestaande functionaliteit in, met daaromheen een schil van connectiviteit, beheer en security. Kortom: alle randvoorwaarden om goed en veilig te werken met de app. Nu zijn we zover dat we (zorg)toepassingen toevoegen, waaronder dus de stille ontruiming. Volgende stap wordt dat de app informatie van sensoren ontvangt. Daarmee maken we echt werk van duurzame innovatie in de zorg.” 

Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op. We organiseren graag een inspiratiesessie in ons e-lab!