Eén plek voor beheer, kwaliteitsmonitoring en troubleshooting van zorgapparaten

Hoe weet u zeker dat de systemen en devices naar behoren werken? Daarvoor ontwikkelde Eurocom Group het Control Center. Dit is de nieuwe module binnen OCC | Cloud, het ecosysteem softwareplatform van Eurocom, voor het monitoren van de OCC | Gateways en de daarop aangesloten sensoren zoals polszenders, bakens e.d. “Het Control Center biedt technisch beheerders van zorginfra het inzicht dat zij nodig hebben voor 24×7 beheer en troubleshooting”, aldus manager Team Development Gertjan van Heertum. “En het biedt zorgorganisaties de zekerheid van een goed werkend en betrouwbaar systeem.”

De module verzamelt data over alle aangesloten OCC | Gateways en de sensoren, zoals een verpleegoproepsystemen, geluidssensoren, bedsensoren, deursensoren en beweegsensoren. Werkt elk apparaat naar behoren? Zijn er afwijkingen? En wat is er de afgelopen paar uren gebeurd?

Trooble shooting op afstand

Als je binnen het OCC | Service Portaal klikt op het icoontje ‘Control Center’, verschijnt een overzicht van alle OCC | Gateways én de daarop aangesloten sensoren die onder het beheer vallen van de Open Care Connect implementatie partners. Welke hubs en sensoren je ziet, hangt af van je rol. Wat is de actuele status van elk apparaat? Elk apparaat heeft een heartbeat waaraan je ziet of het apparaat de afgelopen uren daadwerkelijk verbonden is geweest. Dit is waardevolle informatie voor technische troubleshooting. Als een zorgorganisatie aangeeft dat een apparaat niet werkt, dan kan de technisch beheerder de oorzaak achterhalen in het Control Center. Hij kan het defect herstellen met de informatie die Eurocom beschikbaar stelt.

Vrijwel real-time

De informatie in het Control Center is real-time. Als je op afstand iets herstelt of aanpast, verschijnt de aangepaste status direct in het Control Center. Ook zie je dan events van de OCC | Gateway, een intelligente hub die informatie van (draadloze) sensoren verzamelt, combineert en verrijkt, of de sensor. Dit maakt troubleshooting op afstand mogelijk. Daardoor kan je als implementatiepartner sneller een oplossing bieden. Het scheelt ook tijdrovende bezoeken aan de zorgorganisatie. Ook zorgorganisaties zelf kunnen toegang krijgen tot het Control Center om zo, waar nodig, de zorgprocessen bij te kunnen sturen.

Zorginformatie

In het Control Center kan je dieper inzoomen op de configuratie van een specifiek apparaat. Neem nu een bedsensor. Daarmee kan je zien én instellen hoe lang de cliënt uit bed mag voordat er bijvoorbeeld een alarm wordt gemaakt. Verder biedt het Control Center informatie over de gebeurtenissen van de afgelopen uren. Is er een verpleegoproep geweest? Zijn er deuren open en dicht gegaan? Gertjan: “Je krijgt via het Control Center dus ook inzicht over de zorginformatie en statistieken over gebeurtenissen die een apparaat registreert.”

Volop in ontwikkeling

We ontwikkelen het Control Center in nauwe samenwerking met één van de implementatiepartners. “Binnenkort krijgen álle implementatiepartners toegang”, aldus Gertjan. “Ondertussen blijven we features toevoegen. Zo wordt het voor technisch beheerders op termijn mogelijk om organisaties en workspaces aan te maken. Per organisatie kan je dan de projecten beheren. Dit geeft de technisch beheerder een compleet beeld van de installed base en de infrastructuuromgeving van alle locaties.” Wordt dus vervolgd!